Ahşap Çay Kutusu Dönüşümü

Bu projede daha önce boyadığım, üzerinde stencil çalışmaları yaptığım ve mutfağımda uzun süre kullandığım bir çay kutusunu tekrar boyayıp bir dönüşüm yaptım.

Kullandığım Malzemeler:

Ahsap Cay Kutusu Donusum Ma

Öncelikle kutuya rich klasik rölyef pasta ile bir stencil uyguladım. Stencilıma stencil sprey yapıştırıcı sıkıp kutumun üzerine düzgün bir şekilde yerleştirdim. Spatül yardımıyla klasik rölyef pastayı düzgün bir şekilde uygulayıp stencilımı kaldırdım. Bir gün boyunca rölyef pastanın doğal kurumasını bekledim. Başka işlemle kurutmanız durumunda rölyef pastada çatlamalar olacaktır. (Rölyef pasta uygulamamla birlikte yüzey girintili çıkıntılı bir yüzey haline dönüştüğü için fırça olarak eskitme fırçası kullanmayı tercih ettim. Girmesi zor noktalara bu fırçayla girmek çok daha kolay olacak)

Rölyef pasta kuruduktan sonra rich multi surface petrol mavi ve rich multisurface petrol yeşil renkleriyle geçişli olarak boyadım. Fırçamın ucunu önce suya sonrada fırçanın bir ucunu petrol maviye diğer ucu petrol yeşile batırdım ve boş yerde boyayı fırçaya iyice yedirdim. Bu işlemleri bütün objemde uyguladım ve iki rengin birbirine bütünleşmesi için fırçamı sık sık suya batırdım. Böylece iki renk arasında keskin bir renk farkı olmadı. Aynı işlemleri yaparak ikinci katı da boyadım. Ardından rich multi surface safir rengi ile kutunun bazı yerlerine kuru eskitme fırçasıyla hafif süpürmeler yaptım. Kutunun stencil uyguladığım üst kısmına rich multisurface antik mavi rengi ile kuru bir eskitme fırçası ile kuru süpürmeler yaptım. Yine kutunun üst kısmında kahverengi chalked wax uygulaması yaptım. Kutunun yan kısımlarında ise sadece wax uyguladım. Köşe ve kenarlara wax uygulayarak eskitmeler yaptım. Son olarak kutumun kuruması için bir gün daha bekleyip vernikleme işlemini gerçekleştirdim. Rich high gloss su bazlı vernik ile iki kat vernikledim.

Ahsap Cay Kutusu Donusum 1 Ahsap Cay Kutusu Donusum 2 Ahsap Cay Kutusu Donusum 3 Ahsap Cay Kutusu Donusum 4 Ahsap Cay Kutusu Donusum 5 Ahsap Cay Kutusu Donusum 6 Ahsap Cay Kutusu Donusum 7 Ahsap Cay Kutusu Donusum 8 Ahsap Cay Kutusu Donusum 9

Yazan: Burcu Yazır – Kayseri

Email adresiniz gizli tutulur!