Penye Sepet Havluluk Yapımı

Evet arkadaşlar çamaşır makinenizin üstünde, banyonuzda veya evinizin herhangi bir köşesinde kullanabileceğiniz çok şık sepet örme yazımız ile selamlar.

Kullanılacak Malzemeler:

Gül kurusu penye ip
7- 8 mm tığ
Şifon kurdela
Yapay eva çiçek
Silikon yapıştırıcı

Yapılışı:

İlk olarak taban örmeye başlanır ve 14 zincir çekilir.
2. zincirden itibaren 13 sık iğne yapılır.
Tekrar 1 zincir çekip dönülür ve 13 sık iğne yapılır.
Her dönüşlerde 1 zincir çekilir ve her sırada 13 sık iğne yapılır.
Bu şekilde 17 sıra sık iğne örülür ve oluşan tabanın 4 kenarı sık iğne yapılır. Yalnız köşelerde sık iğne tepelerine 3 kez sık iğne yapılır.

4 kenar da sık iğne olarak tamamlanınca son olarak ilmek yürütme tekniğiyle sık iğnelerin tepelerinden ip geçirilir. İlmek yürütme tekniği tabanın daha düz durmasını sağlayacaktır.
Önemli bir not: ilmek yürütme yapılırken köşelerdeki 3 sık iğnenin tam ortasındaki sık iğne atlanarak yapılır. Böylece tabanın dalgalı olması engellenir.

Sepetin üst kısmı için ilmek yürütmeden sonra yapılan ilmeklerin iç kısma bakacak dallarına batarak her birine sık iğne yapılır. Böylece sepetin üst kısmı oluşmaya başlayacaktır.
Her sırada artırma azaltma yapmadan sık iğnelerin tepesine değil tam orta iç kısmına batarak ip çekilir ve başak modeli oluşturulur. Sepetin yüksekliği için 6 sıra sık iğneden oluşan başak modeli yapılır ve yine son sıra ilmek yürütme yapılarak sepete sert bir form kazandırılır.

Penye Sepet Havluluk Orme 1
Sepetin süslemesi için şifon kurdeladan çiçek yapılır ve eva birkaç yapma çiçek ile ön yüzüne monte edilir. Kesilen penye ipler mutlaka sepetin iç tarafında saklanmalıdır. Böylece görüntüde ve sağlamlıkta sıkıntı oluşmayacaktır.

Penye Sepet Havluluk Orme 2

Şimdiden yapanların ellerine sağlık ;))

Yazan: Zeynep Aysan – Denizli

Email adresiniz gizli tutulur!