Miyuki Boncuk Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Miyuki boncuk; camdan yapılmış bir tür kum boncuktur. Genellikle takı yapımı için kullanılırlar.

Miyuki boncuklar, pürüzsüz oldukları ve plastik görünümüne sahip oldukları için popülerdir, ancak aslında farklı şekillerde kalıplanmış camdan yapılmıştır.
Miyuki boncukları, 100 yıldan uzun bir süre önce Japonya’daki Miyuki şirketi tarafından geliştirilmiştir.

Miyuki boncuk neden pahalı diye bir soru aklınıza gelebilir. Bunun cevabı klasik kum boncuklara göre kesimlerinin ve şekillerinin çok daha düzgün olmasıdır. Bu boncuklar ipe dizilerek kullanılır.

Miyuki ipi nasıl olmalı? 

Naylondan üretilmiş polyester dikiş ya da boncuk ipleri miyuki ipi olarak kullanılır. Yaptığınız tasarımın bozulmaması için ipin kopmaya karşı dayanıklı olması gerekmektedir. Orjinal miyuki marka nylbond ipler ya da daha ekonomik olan boncuk iplerini tercih edebilirsiniz.

Miyuki ipi ve uygun boncuklar kullanarak çeşitli kolye, bileklik, küpe ve aksesuar tasarımları yapabilirsiniz. Boncukları ipe dizme işlemi için boncuk dokuma tezgahı kullanmalısınız.

Miyuki Boncuk Tezgahı

Miyuki Boncuk Çeşitleri Nelerdir?

Şekil ve boyutlarına göre birçok miyuki boncuk çeşidi bulunmakla birlikte en çok kullanılan miyuki türleri şunlardır;

  1. Miyuki Delica Boncuk: 11/0 numara 2 mm boyutunda, ortadan tek delikli yuvarlak miyuki boncuk türüdür. Delik çapı 0,8 mm’dir. Miyuki kolye ve bileklik yapımında en çok kullanılan çeşittir.
  2. Miyuki Half Tila Bead: 2 delikli dikdörtgen biçimindedir. Eni 5 mm, boyu 2.5 mm, kalınlığı 1,9 mm’dir. Boncuk delik çapı 0,75 mm’dir.
  3. Miyuki Square Cube: 3 mm boyutunda, küp şeklinde tek delikli miyuki boncuk türüdür. Delik çapı 1,3 mm’dir.
  4. Miyuki Tila Bead: 5 mm kare şeklinde, 2 delikli boncuk türüdür. 1,9 mm kalınlığındadır. Delik çapı 0,75 mm’dir.
  5. Miyuki Round: 15/0 numara, 1,5 mm çapında tek delikli daire şeklindedir. Delik çapı 0,8 mm’dir.

Miyuki boncuklar tuhafiye mağazalarında satılmaktadır. İsterseniz de online olarak satın alabilirsiniz. Miyuki boncuk fiyatları genelde tüm mağazalarda birbirine yakındır. Kısa bir araştırma yaparak en ucuz miyuki boncuk nerede satılır bulabilirsiniz. Eğer ürünü ilk kez kullanacaksanız piyasada bulunan miyuki başlangıç setleri ile başlamanızı, sonrasında boncukları tanıyıp istediğiniz çeşidi ayrıca almanızı tavsiye ederiz.

Miyuki boncuk online olarak bu linkten satın alabilirsiniz: https://www.hobidunya.com/boncuklar/miyuki-boncuk

Aşağıdaki videomuzu izleyerek miyuki boncuk nasıl kullanılır sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Email adresiniz gizli tutulur!