Hediye Kutusu için Paket Fiyonku Nasıl Yapılır?

Herkese merhaba;

Sadece renkli kurdeleler ve yapışkan bant ile birçok farklı hediyelik kutu fiyonkunu kolaylıkla  yapabilirsiniz. Bunun için çok fazla para ödemeye gerek kalmayacak. Yapıma geçmeden önce, ilk olarak düzgün bir kutu kurdelesi yapmak için cetveliniz yanınızda bulunsun .Ölçü burada çok önemli.

Kullanılan Malzemeler:

1 adet Grogren kurdele (2 cm sarı)

1 adet Grogren kurdele (2 cm beyaz)

1 adet dantel şerit (2 cm fuşya) (siz istediğiniz renk ve cm kullanabilirsiniz.)

Makas

Çift taraflı yapışkan bant

Cetvel

1.TARZ HEDİYELİK FİYONK YAPIMI

2

  1. adım: Bir cetvel yardımı ile Grogren sarı kurdeleyi 30 cm olacak şekilde kesin. Elde ettiğiniz parçayı 15 cm, 10 cm ve yaklaşık 3 cm olarak yeniden kesin.

2. adım: 15 cm’lik parçanın tam ortasına yapışkan bantı koyun ve kurdele uçlarını ortaya gelecek şekilde kavisli bir şekilde yapıştırın.( Bu büyük olanıydı.) 10 cmlik parçaya da aynı işlemleri uygulayın.

  1. adım: Büyük olan parçanın ortasına yeniden yapışkan bant ekleyin. Üstüne diğer parçayı koyun ve iyice yapışmasına dikkat edin. En sonunda 3 cm’lik olan parçayı kurdelenin üstünden altına doğru geçirin ve birleşme noktasına yeniden bant yapıştırın.

4. adım: Kutunuzun boyutuna göre grogren sarı kurdeleden uzun bir parça kesin, üstüne yapışkan bant ile yaptığınız kurdeleyi yapıştırın. Elde ettiğiniz uzun kurdelenin iki ucunu da kutunun boyutuna göre birleştirin. Ve kutunuzun üzerine eklenmeye artık hazır.

3

Bu fiyonk için grogren kurdele seçtim çünkü grogren kurdele kolaylıkla deforme olmuyor. Özellikle makas ile kesilen uçlarında  iplikler kolaylıkla çözülmüyor. Fiyonk yapmak için ideal bir kurdele türü.
2.TARZ HEDİYELİK FİYONK YAPIMI

Hediye Kutusu Fiyonk Yapımı

  1. adım: İlk olarak beyaz Grogren kurdeleyi ve dantel şeriti kutunuzun boyutuna göre kesin.
  2. adım: Tül şerit daha hacimli olduğu için onun üzerine gelecek şekilde beyaz Grogren kurdeleyi tülün bazı noktalarına yapıştırın. ( Böyle daha sağlam olacaktır.) Elde ettiğiniz kurdelenin üzerine yine istediğiniz boyutta olacak şekilde dantel şeritten parçayı kesin ve fiyonk yapın.
  3. adım: Fiyonk’u daha sonra kurdelelerin üstüne yapıştırın. Ve kutunuzun üzerine artık ekleyebilirsiniz.

4

YAZAN : HELİN KUTLUCAN – ANKARA

Email adresiniz gizli tutulur!