Sprey Kumaş Boyası

Pratik Bir Yöntemle Siz de Kıyafetlerinizi Yenileyin: Sprey Kumaş Boyası

Kıyafetlerinizden sıkıldınız, eskiyen renkleri kıyafetlerinizi kullanmanıza engel oluyor ama nasıl bir çözüm bulabileceğinizi bilmiyorsunuz. Öyleyse gelin siz de kumaşlarınızı sprey kumaş boyası ile kolayca boyayın.

Kumaş boyası, kumaşların renklerini değiştirmek ve yenilemek için kullanılan, kumaşlara özel üretilmiş bir boya çeşididir. Genellikle kaynatılarak aktif hale getirilir.

Kumaş boyasının farklı bir çeşidi de fırçayla uygulanan seçenektir. Bu boyalar büyük bir fırça yardımıyla kıyafetlere uygulanabilir.

Kumaş boyalarının kullanımı oldukça kolaydır ve rengi solmuş, eskimiş birçok kıyafeti gardıroba kazandırmak için de idealdir. Eski versiyonları genellikle kullanıcılara zahmetli gelmektedir fakat sprey kumaş boyaları zahmeti büyük ölçüde azaltmıştır. Bu ürünlerin parlak renkleri solmaz ve sık yıkanan giysilerde de harika sonuçlar almak mümkündür. Ütü ile sabitleme yapılır. 40 dereceye kadar yıkanabilir. Stencil veya serbest boyama için de idealdir.

Özellikle koyu renk kumaşlar, zaman içinde güneş veya yıkama etkisiyle solmaktadır. Sırf renkleri solduğu için de genellikle kendilerini dolapların bir köşesine atılmış olarak bulurlar. Oysa temin edilecek sprey kumaş boyalarıyla bu kıyafetleri geri kazanmak mümkündür. Sprey kumaş boyası uygulaması çok kolay ve pratiktir. Ayrıca verdiği renk de kullanıcıları oldukça memnun etmektedir.

Kumaş boyaları birçok yerden kolayca temin edilebilir ve hızlıca işleme geçilebilir. Kumaş boyama işlemi yalnızca tek renk kumaşlara uygulanabilir. Farklı renk ve desenler için daha yüksek beceri gerektiren teknikler mevcuttur. Giysiler hem kendi rengine hem de farklı bir renge boyanabilir. Buradaki önemli nokta seçilecek rengin giysiden daha koyu olmasıdır. Yani örneğin mavi bir giysi boyayacaksanız daha koyu bir mavi veya siyah gibi daha koyu bir renk tercih etmelisiniz. Açık renkler iyi sonuç vermeyecektir.

Sprey kumaş boyaları 10 dakika ila 30 dakika arasında kurur ve uygulamadan 24 saat sonra ütü ile sabitleme işlemi yapılmalıdır. Sabitleme işleminden sonra giysi hazır hale gelecektir ve gönül rahatlığıyla yıkama yapılabilir. Sprey başının uygulamadan sonra yıkanması boyanın ömrünün kısalmasını önleyecektir.

Sprey kumaş boyaları* kendi tarzınızda işler yapabileceğiniz, farklı renk seçenekleri mevcut olan boyalardır. Siz de evde kendi giysilerinizin rengini değiştirebilir veya eskiyen giysilerinizi yenilemeye hemen başlayabilirsiniz.

* https://www.hobidunya.com/boyama-malzemeleri/boya-kalem-cesitleri/kumas-boyalari/cadence-sprey-kumas-boyasi-patlican-1117.html

Email adresiniz gizli tutulur!